Portofino

Lunch

Spara som pdf
«  Vecka 6789  »
6 7 8 9 

 

Hembakat bröd, smör, salladsbuffé ingår samt kolsyrat eller stilla vatten, kaffe och en liten kaka.

 

 

Måndag
Vitlöksstekta kycklinglår med ärt- och basilikakräm. Serveras med syrad lök och ugnsbakad potatis.
Stekt panerad rödspätta med remouladsås, ärter och kokt potatis.


Tisdag
Sjömansbiff serveras med saltgurka, hackad persilja och senap.
Stekt strömming med potatismos, brynt smör, rårörda lingon och krispiga rotfrukter.


Onsdag
Wallenbergare med skirat smör, ärter, rödlök. Serveras med potatispuré.
Kokt kolja med ägg- och persiljesås. Serveras med kokt potatis och smörslungade morötter.


Torsdag
Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar. Serveras med ris.
Portofinos fiskgratäng med räkor, dill och citron.


Fredag
Baconlindad kycklingfilé med italiensk tomatsås och bulgur.
Ugnsbakad kummelfilé med ljummen potatissallad och limecréme.


Måndag
Biff stroganoff med grönpeppar. Serveras med basmatiris och ärtsallad.
Stekt flundra med rödbetor och vitvinssås.


Tisdag
Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatismos.
Ugnsbakad kolja med brynt purjolök och dillslungad potatis.


Onsdag
Toscansk kycklinggryta med färsk dragon och vitlök. Serveras med ris.
Pocherad torsk med pepparrot, brynt smör, konfiterad fänkål och kokt potatis.


Torsdag
Rimmad oxbringa med rotmos, senapskräm och ugnsbakad tomat.
Portofinos fiskgryta med örtaioli och kokt potatis.


Fredag
Oxjärpar med svampsås, potatisgratäng och rönnbärsgelé.
Pankopanerad sejfilé med äpple- currycréme. Serveras med kokt potatis.


Måndag
Biff à la Lindström serveras med skysås och stekt potatis
Laxpudding med skirat smör. Sauterade haricots verts med schalottenlök.


Tisdag
Ugnsstekt kycklinglår med tomatsallad, avocadoröra och rostad potatis.
Fisk- och skaldjurslasagne, spenatsallad med silverlök och parmesan.


Onsdag
Isterband med persiljestuvad potatis,rödbetor och dijonsenap.
Havets Wallenbergare med skirat smör och ärter. Serveras med potatispuré.


Torsdag
Klassisk Flygande Jacob. Serveras med basmatiris.
Stekt, panerad, torsk med dillmajonnäs och kokt potatis.


Fredag
Boeuf Bourguignon med kokt potatis och haricots verts.
Rimmad lax med dillstuvad potatis och ärtsallad.


Måndag
Kyckling i långpanna med fetaost och oliver serveras med couscous
Stekt koljafilé med potatispuré, tomatsalsa och gremolata


Tisdag
Stekt fläsk med raggmunk och rårörda lingon
Pocherad flundra, skaldjurssås och duchessepotatis


Onsdag
Portofinos lasagne al forno serveras med parmesancremé
Fisk- och skaldjurssoppa. Serveras med aioli och vitlöksbröd


Torsdag
Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och champinjonsås
Laxbiffar med rostade rotfrukter och ört- och vitlöksyoghurt


Fredag
Parmesanstekta lammfärsbiffar med rostad potatis och tzatziki.
Rimmad torsk med smörstekta rödbetor, brynt smör och kokt potatis


Veckans vegetariska:
Veckans vegetariska:
Veckans vegetariska:
Veckans vegetariska:

 

   Utöver ovanstående rätter serveras även våra vedugnsbakade pizzor varje dag.  

 

Portofino | Starbåtsgatan 1, 426 71 Västra Frölunda | 031 - 69 00 06